Caffè Agust etiopia sidamo roasted coffee beans 250grn
Diepzeekoffie uit Ethiopië in de Sidamo-regio, in het Yrgalem-gebied tussen 1600 en 1900 meter boven zeeniveau. Het verwerkingswasstation is eigendom van Abdullah Bagersh, een prominente figuur in de koffiewereld. Hier leveren de kleine producenten hun gewassen, meestal kleine: wat een tuin kan geven.
De granen worden onmiddellijk gestript met speciale strippers, vervolgens geselecteerd op dichtheid en vervolgens in fermentatietanks geplaatst, waar ze 24-48 uur blijven. Hier wordt elk graan opnieuw geselecteerd en gereinigd in de waskanalen met schoon water, waarna het wordt opgevangen in tanks waaruit de vrouwen het halen en het met grote manden naar de hangende patio’s dragen, waar ze het verdelen om in de zon te drogen. .
Het hoge temperatuurbereik herinnert ons eraan dat we ons niet op zeeniveau bevinden, maar op plateaus waar een aanzienlijke vochtigheid wordt gevormd als de zon ondergaat. Om deze reden zijn de bonen bedekt met tafelzeilen die de volgende ochtend worden verwijderd om door te gaan met het drogen, wat zal eindigen wanneer de bonen een vochtigheidsgehalte van 12% registreren.
Bereid in espresso, presenteert het een elastische crème, die een elegante complexiteit van aroma’s geeft, met bloemige en citrustonen zoals grapefruit en mandarijn. In de afdronk een zoetheid die doet denken aan honing
Er zijn nog geen recensies.