Bristot Crema Oro – Koffiebonen – 500 gram
Bristot Crema Oro koffiebonen 500 gram
De Bristot Crema Oro koffiebonen komen van de gebieden uit Brazilië, India en Midden-Amerika. Deze voortreffelijke blend is ideaal voor bereiding van de espresso met een portafiltermachine. Ook in de volautomaat of de mokkapot behaalt de Bristot goede resultaten. In combinatie met melk maak je met de Crema Oro heerlijke cappuccino en andere specialiteiten.
Voor de Bristot Crema Oro hanteert de traditionele Italiaanse koffiebranderij Bristot een verhouding van 60% Arabicabonen en 40% Robustabonen. Met name het aandeel Robusta-bonen geeft deze espresso blend een crema die zijn naam eer aan doet. De Crema Oro presenteert zich met een evenwichtig karakter, sterk
Caffé Bristot
De filosofie van Bristot is niet veranderd sinds de dag dat het merk werd opgericht: onze karakteristieke eigenschappen zijn nog steeds kwaliteit en uitmuntendheid. Lang geleden in 1919 is onze oprichter Domenico Bristot aan de slag gegaan met een onderzoeksproject waarmee hij zijn droom kon verwezenlijken. Vandaag, meer dan 99 jaar na de oprichting van de koffiebranderij, blijft onze filosofie ongewijzigd: hoge kwaliteitproducten en eersteklas service.
Domenico Bristot was de oprichter van de koffiebranderij dat vandaag de dag nog steeds zijn naam draagt. Zijn harde werk, het vermogen, geluk, en intuïtie waren de ingrediënten voor zijn succes, net als voor veel mannen van zijn tijd. Nog erg jong verhuisde Domenico naar Wenen, een van de “Belle Epoque” hoofdsteden, een smeltkroes voor filosofen, schrijvers, wetenschappers en ondernemers. Hij onderhield verschillende belangrijke vriendschappen. Tussen deze, een in het bijzonder was beslissend voor zijn toekomst: hij ontmoette een koffiebrander die hem introduceerde in de fascinerende wereld van de koffie. Eenmaal terug in Italië in 1919 richtte hij zijn eigen kleine branderijfabriek op waar hij alle eigenaardige mengtechnieken zou kunnen toepassen die hij geleerd had in Wenen. Jaren later, dankzij experimenteren en onderzoeken, kon hij eindelijk het beoogde resultaat bereiken: een koffie met een intens aroma, zoete smaak, fruitig, zeker anders dan de koffie aangeboden in die jaren. Dit is het geheim voor het Torrefazione Bristot-succes: eigenaardig branden, nauwkeurigheid in het onderzoek van de beste afkomst, samen met passie voor de uitmuntendheid. Dat alles voor een koffie met unieke zintuigen.
De Dolomieten bergstreek van de provincie Belluno in de regio Veneto wordt gezien als de bakermat van de Italiaanse ijsmakers. Caffé Bristot werd in 1919 opgericht in de stad Belluno en toen de ijsbereiders zich gingen verspreiden door heel Europa namen velen de Bristot koffie uit hun eigen streek mee. Zo verwierf Bristot de cultstatus van ijssalon koffie.
Er zijn nog geen recensies.